Ontdek Nieuwpoort

Nieuwpoort is zonder twijfel één van de mooiste plekjes van de Belgische kust. Met tal van bezienswaardigheden voor jong en oud heeft Nieuwpoort veel meer te bieden dan een mooi strand.

Reeds 5 keer won Nieuwpoort al de internationale ‘De blauw vlag’. Dit staat voor zwemwater van uitstekende kwaliteit en schoongehouden stranden.

Je kan naast het strand ook genieten van de vele horecagelegenheden. In de haven van Nieuwpoort word de vers gevangen vis gelost en verkocht. Wie dus niet wenst te koken kan kiezen uit een ruime waaier van restaurants zowel op de zeedijk als in de historische binnenstad.

Met meer dan 2000 ligplaatsen is Nieuwpoort de grootste plezierhaven van Noord-Europa. Je kan er dus vele zeilboten spotten. Zeker een bezoek waard.

Naast de Jachthaven zijn er in Nieuwpoort nog veel mooie wandel- en fietsroutes. Tijdens je vakantie in Nieuwpoort verveel je je nooit.

Graag wat cultuur opsnuiven? Nieuwpoort heeft een rijke culturele geschiedenis. Je kan tal van monumenten en bezienswaardigheden bezoeken waaronder het beroemde Albert 1 monument.